Poslední poděkování

Všem, kteří mně dali svůj hlas anebo jinak podpořili v Senátních volbách 2012.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Výsledek voleb do Senátu v mém obvodu 26 – Vinohrady / Žižkov se příliš neliší od celostátního průměru : protestní strany zvítězily, vládní strany těžce doplatily na úsporná opatření posledních dvou let… Osobně nejsem výsledkem úplně zklamán – ze 13 kandidátů jsem dosáhl slušného 3.místa – zůstal jsem za S. Křečkem z ČSSD o pouhých 600 hlasů! Porazil jsem mj. M. Kozumplíkovou z ODS, bývalou starostku Žižkova… Ve srovnání s dalšími velkými stranami jsme vedli “low budget” kampaň. Faktem ale zůstává to, že jsem plánovaného cíle nedosáhl.

 

Chci touto cestou poděkovat všem, kdo pro mně hlasovali anebo mně finančně či jinak podpořili. Vaší podpory si velmi vážím a myslím, že jsme s mým týmem udělali vše, abychom dosáhli maximálního výsledku. Zejména v posledních dnech kampaně se někteří studenti opravdu vyznamenali při rozdávání letáků…

Doufám, že výsledek voleb nepovede k žádnému zásadnímu posunu doleva. Jsem přesvědčen, že hlasy, které komunisté dostali, jsou “protestní hlasy” z nedostatku jiné varianty.
Věřím ale, že jak TOP09 – tak ODS se z výsledků poučí a povedou otevřenější debatu s veřejností tak, aby uspěli v příštích parlamentních volbách.
Má osobní zkušenost z těchto senátních voleb není tedy zcela negativní – poznal jsem zákonitosti volebního boje a zaplatil jsem spolu s Vámi daň za veřejnou nespokojenost – demokraticky vyjádřenou…!

 

 Prof. Zdeněk Zavřel

 

17 | 10 | 2012    |    Uloženo v sekci Uncategorized